divendres, 25 de desembre del 2015

Nadales

Avui que som dia de nadal proposo unes nadales que són molt boniques i fàcils per cantar en un dia com avui, la gran majoria la poden cantar tos els nens depenen de les edats però hi ha alguna que es recomanada per els més grans.

M'agrada el nadal

Quan somrius

Caga tió

El noi de la mare

El 25 de desembre

Amb la llum del fanalet

Ja ve el Nadal

Campana sobre campana

Los peces en el río

Feliz Navidad

Aquí es nadal i estic content

Els de cicle superior de Educació Infantil van anar cantar nadales a diferents llars d'infants, a la rambla, a la plaça de l'ajuntament i a una escola per els nens de P3, P4 i P5.
Algunes de les nadales anomenades anteriorment les vam cantar altres són molt maques i m'han cridat l'atenció.

Espero que us serveixin, espero les vostres recomanacions

dijous, 24 de desembre del 2015

Petits detalls que els enamoren

Avui és la millor nit per tots els infants aquest vespre caguen el tió i quan estiguin ven a dormits ve el papa noel a portal-s'hi uns regals si s'han portat bé.
És una activitat que és realitza a algunes escoles i els nens fan a casa.



En algunes escoles abans d'acabar la jornada escolar realitzen pessebres vivents amb els infants on a cada un li toca un paper diferent.
Aquesta activitat també és sol fer en molts pobles el dia 5 al vespre per l'arribada dels 3 reis


                                 


Els nens els agrada molt decorar l'aula i casa seva per l'ambient de Nadal. Sortir al carrer i veure el pare noel o algun dels reis per poder donar la carta personalment, els agrada molt.
El que també els agrada molt és el tren que hi ha per els més petits i els agrada molt, els no tant petits també ho gaudeixen molt


 Una activitat per decorar el seu arbre de nadal o el de l'escola es fer les seves propies boles de nadal amb fil, globus i cola blanca. Es una activitat molt senzilla i la poden realitzar nens de totes les edats.


En aquesta activitat s'ha d'inflar un globus d'aigua amb aire. Aquest globus s'ha d'emplenar de cola blanca. Un cop pintat amb cola blanca cada nen ha de fer voltes amb els fils que tinguin i dels colors que més els agradi. Han de fer tantes voltes com vulguin. Un cop acabat talles el fil del rotllo i el tornes a pintar de cola amb molt de cura de que els fils no és moguin.
Es deixa seca i un cop sec es peta el globus.

Recomanació: El fil ha de ser una mica gruixut perquè sigui més consistent.





Pessebre econòmic

Ara que ja som a les festes de nadal no hi ha res millor com cagar el tio, cantar nadales, decorar la nostre per l'ambient de nadal.


Avui parlar del pessebre que em muntat a classe amb el cartró de paper de bater. Es una manera de fer-lo original i sense cap tipus de cost.

Aquesta activitat la poden realitzar tots els nens amb menys o més decoració i amb diferents nivells. Per exemple un nen de 4 anys pot pintar la cara i els reis amb pintures i nens de més edat poden utilitzar teles per decorar.














Una altre manera de fer-ho divertit i entretingut és que cada infant porti una imatge seva i sigui un dels personatges del pessebre menys els reis. 

dilluns, 21 de desembre del 2015

Un mosntre de lu més curios



Després d'haver passat unes enquestes als infants he pogut observar que el ninot del que s'han disfressat més nens aquest halloween i aquesta tardo és el monstre Franquenstein.
Per aquest motiu he decorat aquesta caixa d'aquest monstre.



Per començar havia de buscar una caixa, paper de higiènic, cola blanca i pintures.
Per començar s'ha de forra la caixa amb paper utilitzant la cola. Un cop esta tot sec dibuixem la forma del cabell per poder diferenciar el cabell de la cara.
Comencem a pintar el cabell de color negre i el rostre de color verd. Si cal es fa una segona capa perquè qui millor.
Un cop esta tota la caixa pintada i seca fem els detalls de la cara com els ulls, la cicatriu i la boca. Un cop esta tot dibuixat ho pintem si volem o ho resseguim amb retolador permanent els detalls de color negre perquè es vegi millor.

Un cop esta tot sec si volem fem els cargols del monstre amb paper de pinotxo, paper de diari o goma eva. Jo els he fet amb paper de pinotxo per no tenir que pintar-lo de nou.




Per fer-ho amb infants es una activitat senzilla. La dificultat està en realitzar els cargols però ells poden no fer-ho.

dimarts, 8 de desembre del 2015

El posa-llapis més divertit

Ara que ha arribat el fred toca fer un porta-llapis d'acord amb aquest temps.



Aquest es que he realitzat jo amb el cul d'una ampolla de plàstic.  L'he forat amb paper de bater i cola blanca per poder pintar amb més facilitat sobre ella. Un cop sec hi he dibuixat la forma que volia que tingues el pingüí. Un cop dibuixat tot l'he pintat. Un cop finalitzat he realitzat material decoratiu perquè es veies més clar que és un pingüí.





La decoració l'he fet enganxant dos ulls, una cinta de color amb un llaç, les altes l'he fet retallant cartolina negra i el bec amb cartolina taronja.
Com ara fa fred i és època d'abrigar-se també li he fet un barret amb una altre ampolla més retallada, la qual també he forat amb paper per pintar-lo d'un color amb més facilitat. Després li he afegit brillantina i una bola de llana feta manualment.

Per als infants més petits de tots és pot adaptar segons l'època de l'any que es treballi enganxant amb cola blanca aliments típic de l'estació, en el cas de la primavera poden enganxar flors seques.


dilluns, 9 de novembre del 2015

Arbre de tardor

Un cop arribada la tardor amb el grup d'infantil és pot realitzar un arbre representant la tardor. Unes companyes de classe i jo hem fet l'arbre amb relleu, tal i com es veu a la foto, però alhora de fer-ho en una aula d'infantil és pot fer diferent.




Aquest arbre de les fotos esta fet amb rotllos de cartró, cinta adhesiva, paper de mural, branques del terra (no les arranquem perquè es pot fer mal bé l'arbre) i fulles que hi ha de plataners.
Primer vam fer la base del tronc amb els rotllos de cartró i amb la cinta els uniem al nostre gust. Un cop feta la base anàvem afegint rotllos de cartró durs i de paper de bater per poder fer les branques de l'arbre. Un cop tot això estava fixa i no es movia vam començar a forrar l'arbre amb el paper de mural. Per forrar-lo vam tenir complicacions ja que el paper de mural perquè quedes arrugat s'havia de tallar a talls, no molt petits, fer una bola, encolar-los , tornar a fer bola i enganxar-lo.
Un cop tot forat vam afegir les branques i les fulles que havíem portat cada una i algun detall que vam realitzar a l'aula per decorar l'arbre.
A cada estació de l'any anirem canviant l'arbre perquè s'adapti a l'estació en la que ens trobem.

Aquesta activitat és pot adaptar a les aules d'infantil perquè els nens participin i sigui més fàcil. Una idea és amb paper de mural blanc, de forma vertical, la educadora pot dibuixar un arbre. Aquest arbre els nens el poden pintar el tronc i les branques de color marro o enganxar-hi paper de pinxo marro. Un cop això es demana a els nens que portin fulles seques per enganxar a l'arbre. Cada vegada que es vagi canviant d'estació l'arbre irà canviant. Per exemple a la primavera els nens poden portar flors i és pot enganxar a l'arbre.

dijous, 29 d’octubre del 2015

Presentació

Hola sóc l'Anna Cabezas Martínez. Tinc 18 anys i estic estudiant un cicle de grau superior d'Educació Infantil al Institut Ramon Muntaner.
Faig aquest blog per explicar con faig les activitats i quin material cal fer per si hi ha alguna persona interessada fer-les, juntament amb una fotografia de cada activitat.
També, a part d'explicar-les, diré algun sugeriment perquè si hi ha alguna persona que estigui treballant d'educador en una escola o en algun casal i vulgui fer alguna manualitat amb els infantis tingui una petita idea.

Això es tot, esper-ho que us agradi